Panel Kapı Nedir, Avantajları Nelerdir? 25MAY
Panel Kapı Nedir, Avantajları Nelerdir?

Panel kapı tasarımları, ev ve ofislerde en çok kullanılan kapı çeşitleri arasında yer alır. Birinci sınıf kalitedeki materyalden üretilen bir panel kapı modeli son derece kullanışlı ve dayanıklıdır. Böylelikle evde ya da iş yerinde uzun kullanım ömrüne sahip bir kapı modeli arayanlar panel kapı avantajları sayesinde aradıkları ürünlere ulaşabilirler. Mobilyacılık sektöründe MDF kapı olarak da bilinen panel kapılar, günümüzde doğal masif ahşaptan imal edilen kapılardan sonra en yaygın kullanılan kapı çeşididir.

Panel Kapı Nedir?

Panel kapı çeşitleri, genellikle 4 farklı sınıfa ayrılır. MDF materyalinden üretilen panel kapılar, günümüzde en çok kullanılan kapı modellerini oluşturur. Panel kapı üretim aşamasında MDF ağaç parça yongaları, tutkal karışımıyla birbirine kenetlendikten sonra pres makinelerinde sıkılaştırılarak üretilir. Mobilyacılık sektöründe panel kapı denildiğinde akla ilk gelen kapı çeşidi panel kapılardır. Bunun dışında evlerde veya iş yerlerinde en sık kullanılan panel kapı çeşitleri şunlardır:

  • Amerikan kapı
  • Melamin kapı
  • Membran kapı
  • Lake boyalı kapı

Panel Kapı Özellikleri

Panel kapı modelleri, her zaman en kullanışlı ve dayanıklı kapı çeşitleri arasında yer alır. Büyük bir kısmı MDF materyali kullanılarak üretilen panel kapılar bazı işlemlerden sonra malzeme kalınlığı ve kalitesine göre farklı modellere ayrılabilir. Uzun kullanım ömrüne sahip ve dayanıklı bir panel kapı arayanlar mutlaka kendi ihtiyaçlarına göre en ideal kapı tasarımlarına ulaşabilir. Kapıların boyutları ve tasarımları her odanın girişine uygun olarak yeniden düzenlenebilir. Öte yandan yoğun pres altında imal edilen panel kapılar üzerine fabrikasyon boya atıldığında her renk ve desende kapı tasarımı elde edilebilir.

Panel Kapı Avantajları

Panel kapı üretimi konusunda buhar ve sıcak pres uygulaması önemlidir. Ayrıca panel kapılarda kullanılan MDF kalitesine bağlı olarak seri üretim kapılar imal edilebilir. Kullanışlı ve uygun fiyatlı olduğu için evlerde en çok tercih edilen kapı modellerindendir. Panel kapılar hafif ağaçtan üretildiği için işlevsel kullanım avantajı sunar. Bunun dışında içeriğine kağıt petekler yerleştirildiği için son derece dayanıklıdır. Panel kapı avantajları sayesinde uzun yıllar boyunca masrafsız kullanım imkanına ulaşılabilir.

Panel kapı, ölçülere özel üretilmektedir. Bizden fiyat almadan sipariş vermeyin! Ücretsiz keşif ve ölçü hizmeti için hemen arayın!

0 532 179 45 82

Ücretsiz Keşif, Fiyat Teklifi ve Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.